UŞAK / MERKEZ - Uşak Spor Lisesi

Uşak Spor Lisesi

Atatürk Mah. 5.Seyran Sok., No.6, 64300, Merkez,UŞAK
Vizyon
Ülke çapında adından söz ettirecek; Türk sporunu temsil edip geliştirecek takım ruhunu bir yaşam biçimi haline getirerek spor disiplini ve canlılığını özümseyen; Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda Atatürk ilke ve inkılapları ve milli değerlerimize gönülden bağlı öğrenciler yetiştiren eğitim,bilim ve kültür merkezi olacağız.
Misyon
Uşak Spor Lisesi olarak Atatürk’ün gençlere emanet etmiş olduğu bu ülkeyi sportif alanda da muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak , sporun güzelliklerini benimsemiş ve yaşam tarzı haline getirmiş, üreten, çalışan,yenilikçi, araştıran,bilgili, saygılı, özgüvenli, milli değerlere bağlı, çağdaş gençler yetiştirmek için varız.
Başarılar
Her yıl öğrencilerimizin % 50´den fazlası 4 yıllık beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük, spor yöneticiliği bölümlerini kazanmaktadırlar. Okulumuzun 6 öğrencisi milli sporcudur. 2021-2022 yılı okul sporları kapsamında düzenlenen Gençler A Erkekler Futbol müsabakalarında okulumuz Türkiye finallerine katılarak 81 il arasından 7. olmuştur. Gençler A Kız Futbol takımımız il birincisi, Gençler A Erkekler Tenis müsabakalarında il birincisi, Gençler A Kızlar Hentbol müsabakalarında il birincisi, Gençler A Kızlar Bocce il müsabakalarında il birincisi, Gençler A Kızlar Futsal müsabakalarında il birincisi, Gençler A Erkekler futsal müsabakalarında il ikincisi, Gençler A Erkekler Badminton müsabakalarında il ikincisi, Gençler A Kız-Erkek Puanlı Atletizm müsabakalarında il birincisi olmuştur.
Öğretim Şekli :Normal - Tam Gün
Kalorifer-Doğalgaz
Şehiriçi Minibüslerle ulaşım sağlanabilmekte.
Uşak İl Merkezinde
Merkez İlçeye 3 km uzaklıkta